BIOGRAFI

Biografi:

My Olausson är en mycket erfaren Art Director. Hon fick stipendium av en stor reklambyrå när hon slutade på Berghs School of Comunication.

Hon har jobbat med många internationella kunder, haft egen reklambyrå, blivit headhuntad från reklambranschen till IT-branschen för sin kompetens inom visuell helhet, samt startat ett eget varumärke.

 

Hon är allkonstnär, och under hela sin yrkesverksamma tid har hon regelbundet ställt ut sin konst. Den första utställningen gav ”blodad tand” då alla verk såldes på hennes vernissage. Hon har sjungit i band och gör fortfarande, varit speaker på TV och sångerska i reklamfilmer. Bland annat landsplågan till jingeln - ”Du får mycket mer hos Vivo”.

 

Det kreativa - allt ifrån konst, teater och musik - har genomsyrat hennes liv sen barnsben. Hon vann en teckningstävling anordnad av Disney när hon var fem år, och där såddes det första fröet.

 

Hon är född i Örebro, men fick erbjudande av en känd skådespelare i mitten på 80-talet att flytta till Stockholm för att turnera i folkparker som skådespelare - och i Stockholm har hon bott sen dess.

 

Hennes utbildningar har självklart gått i den kreativa banan, där konst- och teaterlinje, grafisk form- och Art Director på Berghs School of Communication samt kurser i exempelvis filmdramaturgi har lagt grunden till hennes nuvarande konstnärskap och karriär. 

 

Mys process i skapandet av sin konst är framför allt att hitta nya vägar, nya berättelser och att kreera i olika material. Kultur, korsbefruktning, kropp, sårbarhet och styrka är ord som stämmer bra in på My Olaussons konst. Det gäller även hennes starka röst som sångerska.


Och inte minst hennes jobb som Art Director. Där kreativiteten snabbheten och konsten att lyssna och förstå är hennes styrka.